ÖLJYLÄMMITTÄJÄN ENERGIANSÄÄSTÖVINKIT

-   Käytä lisäaineistettua puhtaasti palavaa lämmitysöljyä
-   Pidä lämmitysjärjestelmä kunnossa – muista huolto!
-   Laske sisälämpötilaa, +20-22°C on sopiva sisälämpö
-   Vähennä lämpimän käyttöveden kulutusta


Säästä kustannuksissa lisäaineistetulla lämmitysöljyllä
Lisäaineistettu rikitön lämmitysöljy palaa tehokkaasti ja pitää lämmityslaitteistosi puhtaampana verrattuna tavalliseen peruslaatuiseen lämmitysöljyyn. Shell Thermo Premium ja Shell Thermo Eco Ultra palavat erittäin tehokkaasti ja puhtaasti, mikä pienentää öljynkulutusta tutkitusti jopa kolme prosenttia. Tehostettu palaminen nostaa laitteiston tehoastetta, jolloin laitteisto toimii pidempään uudenveroisena. Premiumin sisältämä lisäaine parantaa laitteiston toimintavarmuutta ja pitää sen puhtaampana vähentämällä noenkertymistä kattilan seinämiin ja sakanmuodostumista säiliöön.

Huolla ja tarkasta lämmitysjärjestelmä säännöllisesti
Yksin lämmitysjärjestelmän kunnostus tuo kiinteistökohtaisesti 10-30 %:n säästön öljynkulutukseen. Kun huolloista huolehditaan, järjestelmä toimii kuten pitää ja öljyä kuluu vähemmän. Lämmitysöljyn kulutusta vähentää ennen kaikkea ikääntyneiden lämmityslaitteiden uusiminen.
Öljypoltin tulee huoltaa joko kahden vuoden välein tai 5 000 öljylitran kulutuksen jälkeen. Yli kymmenen vuotta vanha poltin tulisi huoltaa vuosittain. Jos polttimella on ikää jo 15-20 vuotta, on korkea aika vaihtaa se uuteen. Koko öljylämmityslämmitysjärjestelmää ajatellen oleellista on kattilan kunto. Uusimista on aika ruveta suunnittelemaan, kun vanhalla kattilalla on ikää 20-25 vuotta. Uuden kattilan hyötysuhde voi olla jopa kymmeniä prosentteja vanhaa parempi, ja lämmityskustannukset alentuvat kattilan uusinnassa saman verran.